Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в качеството

...
Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията в качеството
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети направи първото си обръщение към нацията

Крал Чарлз Трети направи първото си послание към нацията в качеството си на новия монарх на Англия. Речта му беше излъчена онлайн. Тя беше записана в Бъкингамския замък малко по-рано през днешния ден и идва часове след кончината на неговата майка Кралица Елизабет Втора. 

" Говоря пред вас през днешния ден с възприятие на дълбока тъга. През целия си живот Н. В. Кралицата, моята обичана майка, беше ентусиазъм и образец за мен и за цялото ми семейство. Дължим й най-искрената благодарност, която всяко семейство може да дължи на майка си, за нейната обич, обвързаност, упътвания и образец за нас ". С тези думи се обърна към английския народ крал Чарлз III.  

" Тя направи жертви в името на дълга. Това заричане за доживотна работа през днешния ден възобновявам пред всички вас. Наред с персоналната тъга, която цялото ми семейство изпитва, ние също споделяме с толкоз доста от вас в Обединеното кралство, във всички страни, където кралицата е била държавен глава, в Британската общественост и по целия свят, надълбоко възприятие на признателност за повече от 70 години, в които майка ми като кралица служи на хората от толкоз доста народи. През 1947 година, на своя 21-ви рожден ден, тя даде обещание – без значение дали е къс или дълъг нейният живот, да бъде в работа на своя народ. Това беше повече от заричане. Беше бездънен персонален ангажимент, който дефинира целия й живот ", акцентира кралят.

" Както самата кралица направи с такава непоколебима лоялност, в този момент аз също тържествено се кълна през оставащото време, което Бог ми дава, да подкрепям конституционните правила в сърцето на нашата нация. Където и да живеете в Обединеното кралство или в кралства и територии по света и какъвто и да е вашият генезис и вярвания, аз ще се стремя да ви послужвам с преданост, почитание и обич, както съм правил през целия си живот ", продължи новият монарх. 

Той акцентира, че чака " любящата помощ  на брачната половинка си Камила ". Крал Чарлз заяви, че синът му Уилям ще стане принц на Уелс. В речта си той загатна и другия си наследник - Хари, като съобщи: " Изразявам любовта си към принц Хари и Меган, които не престават да градят живота си отвън океана ".

" След малко повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общественост и в действителност световна общественост, с цел да погребем моята обичана майка. В скръбта си дано помним и черпим сили от светлината на нейния образец. От името на цялото ми семейство мога единствено да изкажа най-искрени и сърдечни благодарности за вашите съболезнования и поддръжка. Те значат повече за мен, отколкото мога да изразя ", сподели още крал Чарлз.

Той приключи обръщението си с думите: " И на моята скъпа майка - когато започваш последното си огромно пътешестване, с цел да се присъединиш към моя безценен починал баща, желая просто да кажа следното: Благодаря ти ".  

Речта на крал Чарлз беше излъчена и в лондонската катедрала " Сейнт Пол ", където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралицата. Сред присъстващите бяха министър-председателката Лиз Тръс и членове на държавното управление.

Новият британски монарх е предназначен да изпълнява кралските си задължения след гибелта на майка си, кралица Елизабет Втора, която умря в четвъртък на 96-годишна възраст.

Съветът по присъединението, церемониалното заседание за официалното прокламиране на новия крал, се чака да се организира в събота. На него Чарлз ще бъде публично посочен като новия монарх от група високопоставени благородници.

Междувременно бе обявено, че е почнала и подготовката за погребението на кралица Елизабет Втора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР